Miksi sivuni ei näy Googlessa?

Sivustosi ei näy Googlen hakutuloksissa heti, vaan siihen saattaa mennä ainakin viikkoja tai jopa parikin kuukautta ennenkuin Googlen hakurobotti tulee ja tutkiin sivustosi sisällön. Vasta sen jälkeen sivusi alkaa vähitellen näkymään hakutuloksissa.

Voit myös kutsua Googlen "kylään" eli tutkimaan sivustosi. Se voi nopeuttaa hieman sitä että sivustosi alkaa näkymään hakutuloksissa. Tee silloin seuraavasti:

- mene osoitteeseen http://www.google.fi/

- tällä sivulla sivun alaraunassa on linkki Tietoja Googlesta. Klikkaa sitä

- seuraavalla sivulla "Sivustojen omistajille"-osiossa on linkki Sisällön lähettäminen Googleen. Klikkaa sitä

- Valitse seuraavalla sivulla ylin linkki eli Lisää URL-osoitteesi Googlen hakemistoon

- Tällä sivulla voit antaa omien sivujesi tiedot eli ensimmäiseen kenttään kirjoita se verkkotunnus, mistä sivusi löytyvät (esim http://www.webmestari.com tai http://minun.omatsivut.info). Huomaa että osoitteeseen tulee laittaa mukaan myös tämä alkuliite eli http://. Seuraavaan kentään laita lyhyt kuvaus sivustosi sisällöstä ja kolmanteen kenttään lisää yläpuolen kuvassa näkyvät kirjaimet. Tämän jälkeen paina "Lisää URL-osoite"-nappia

Näin olet kutsut Googlen hakurobotin tutkimaan sivustosi. Kun sivusi on indeksoitu, se alkaa vähitellen näkymään hakutuloksissa

Voinko jotenkin parantaa hakutuloksia?

Olemme käsittelleet hakukoneisiin liittyviä asioita blogissamme. Seuraamalla siellä annettuja vinkkejä parannat selvästi mahdollisuuksiasi hakutuloksissa. Klikkaa tästä Blogimme

• 12 lukijaa oli sitä mieltä, että tästä artikkelista oli apua.